Féregűző másképp:
Hozávalók:
1 - 2 maroknyi friss citromfű levél
3 db (lehetőleg őshonos magyar) körte félig érett
1 teáskanálnyi fahéj
szegfűszeg ( 4-5 szegfűszeg)
fél citrom leve
2,5-3 dl rum
Elkészítés:
Meghámozzuk a körtét, felszeletjük vékony szeletekre, a fél citrom levét rá öntjük, egy tálban és összekeverjük. Állni hagyuk, amig fel teszünk vizet forni kb 0,5-0,8 l vizet és felforr, a forrásban lévő vízbe bele teszük a citromfű leveleket majd a körtét, a szegfűszeget, a fahéjat, a tálban maradt citrom levét nem. Addig főzzük, amig a körte meg nem puhul. Lekapcsoljuk, kiszedjük a körtét, megvárjuk még kihül, majd elfogyaszuk, amennyi jó esik. A levét félre teszük, a körtén kivül minden benne marad, 1 vagy két órát állni hagyuk, majd 2,5-3 dl rumot öntünk hozzá, állni hagyuk 30 percet, leszürjük és elfogyasszuk a levét (nem kell egyszerre, ahogy jó esik), 1 nappnál ne tartsuk tovább.